Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii rutieri recomandă: Circulați prudent în condiții de iarnă!

Polițiștii arădeni recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Recomandări:

– adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

– folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

– păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– verificaţi periodic acumulatorul maşinii, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a rămâne imobilizaţi pe drum;

– nu bruscaţi comenzile și folosiţi cu precădere frâna de motor;

– asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz.

Nu în ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari. De asemenea, le reamintim că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an de practică în conducere este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Ori de câte ori sunteţi martorul unui accident de circulaţie cu victime, anunţaţi imediat Poliţia, sunând la 112 – Apel de urgenţă gratuit!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.