Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii locali din Arad au surprins o camionetă care transporta ilegal moloz

Joi, la ora 15.40, un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) aflat în patrulare pe strada Cocorilor a surprins în deplasare o camionetă ce transporta moloz aparținând unei persoane fizice neautorizate să desfășoare această activitate.

După oprirea autovehiculului în cauză pe strada Aprodul Purice, polițiștii locali au solicitat prezența unui echipaj al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), în vederea adoptării măsurilor legale aplicabile în astfel de situații.

Persoana în cauză și camioneta au fost escortate de două echipaje ale DGPL la sediul GNM din strada Desseanu, unde i s-a aplicat o amendă legală, în cuantum de  10.000 lei.

Toate echipajele auto ale poliției locale aflate în serviciu au consemnul de a anunța Garda Națională de Mediu cu privire la activitățile neautorizate de transport de deșeuri, în baza unui protocol semnat între respectiva instituție și Primăria Municipiului Arad, în primele zile ale acestei luni.

Polițiștii locali vor desfășura non-stop această activitate de surprindere a transportatorilor iliciți până când amenzile mari aplicate de comisarii GNM a căror prezență este solicitată operativ și chiar măsurile de confiscare a autovehiculelor pe care aceștia le pot aplica, în unele situații, vor conduce la reducerea drastică ori chiar dispariția fenomenului transportului și deversărilor ilicite de deșeuri.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.