Ziarul electronic al arădenilor

Poliţiştii de frontieră reţinuţi de DNA, propuși pentru arest preventiv

Un număr de 18 poliţişti de frontieră din judeţul Arad, reţinuţi miercuri seara în arestul Poliţiei Timiş, după audierile de la DNA Timişoara, vor fi prezentaţi joi magistraţilor cu propunerea de arest preventiv pentru luare de mită, conform unor surse judiciare.

În urma acţiunii DNA, 19 poliţişti de frontieră arădeni au fost aduşi sub escortă la DNA Timişoara pentru audieri. Un prim lot de 17 dintre aceştia au ajuns în arest pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, până la ora 20,00, iar ultimul, spre miezul nopţii, după audieri.

După mai mult de 12 ore de audieri, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 18 dintre cei 19 poliţişti de frontieră din Arad ridicaţi în urma percheziţiilor de miercuri dimineaţă. Cel de-al nouăsprezecelea poliţist de frontieră va fi cercetat în libertate.

Poliţiştii de frontieră sunt acuzţi de luare de mită. Cei 18 urmează să fie prezentaţi, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA din Timişoara au descins, miercuri dimineaţă, la Poliţia de Frontieră Arad, precum şi la vămile Nădlac 1 şi 2, Vărşand şi Turnu, în urma acţiunii mai mulţi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită fiind ridicaţi şi duşi la audieri.

Poliţiştii de frontieră ridicaţi în urma deschinderilor sunt suspectaţi că primeau între 5 şi 10 euro ca să lase diverse persoane să introducă în ţară diferite cantităţi de ţigări de contrabandă.

Pentru un transport mai mare, agenţii ar fi cerut 42.000 de euro, însă acesta nu a mai fost efectuat, declarau surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit aceloraşi surse, poliţişti de frontieră vizaţi au fost monitorizaţi timp de mai multe luni.

CITITI SI: Percheziții DNA. Poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.