Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii de frontieră au depistat o minoră de „21 de ani“

O minoră, în vârstă de 12 ani, care intenționa să ajungă la părinții ei în Germania,  a încercat să iasă din ţară prin Vama Nădlac cu buletinul surorii ei, în vârstă de 21 de ani.

Minora a fost depistată când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Dragoş C., în vârstă de 27 de ani. Acesta era însoţit minoră, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care cei doi au fost conduși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este o minoră, cetăţean român, în vârstă de 12 ani“, a informat Poliția de Frontieră. În timpul cercetărilor s-a stabilit că documentul aparținea surorii tinerei, în vârstă de 21 ani, şi a recurs la această metodă, sfătuită de Dragoş C, cumnatul său, deoarece dorea să ajungă în Germania, la părinţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.