Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii au derulat o acțiune de prevenire a violenței în școli, la Felnac

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu specialişti ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad şi inspectori ai Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială ,,Aurel Sebeșan“ din Felnac, la care au participat aproximativ 50 de elevi și cadre didactice.

Aceasta a avut ca scop informarea elevilor, cu privire la prevenirea fenomenului de bullying, a violenței verbale sau fizice precum și prezentarea aspectelor contravenționale sau penale ce pot rezulta în urma săvârșirii acestor comportamente.

De asemenea, elevii au fost informați despre faptul că  bullying-ul se identifică cu agresiunea, folosirea forței, intimidarea,  iar ca frecvență poate avea loc o singură dată sau poate fi repetitivă.

Practica în domeniu a concluzionat că, bullying-ul  poate avea efecte grave asupra tinerilor, care sunt mai vulnerabili, rezultând chiar abandon școlar sau dezvoltarea unor sentimente de inferioritate și traume psihice.

Polițiștii au subliniat importanța educației pe care elevii o primesc în școală, au recomandat elevilor să se concentreze pe activitățile școlare și în timpul liber să practice sportul sau alte activități recreative care să-i ajute să-și descopere calitățile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.