Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii arădeni vor verifica cum respectă agenții economici interdicțiile în vigoare

Polițiștii arădeni vor desfășura, în acest sfârșit de săptămână, mai multe controale în municipiul Arad, pentru verificarea respectării de către agenții economici a interdicțiilor în vigoare.

În acest sens vor fi verificații agenții economici care desfășoară activități de tipul restaurantelor și cafenelelor, precum și terasele din municipiul Arad.

Dorim să reamintim cetățenilor să respecte prevederile H.G.550/2021 privind prelungirea stării de alertă precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. respectiv articolul 8 care are următorul cuprins: „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00 – 24.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00 – 24.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile“.

Facem precizarea că evenimentele private de tip nunți, botezuri, mese festive sunt în continuare interzise.

De asemenea în acestă perioadă nu este permisă activitatea operatorilor economici de a desfășura activități tip club/discotecă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.