Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii arădeni în trafic. Au fost date amenzi în valoare de peste 19.000 lei

Marți, între orele 12.00 – 14.00, polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pe raza municipiului, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, filiala Arad.

Acțiunea a avut ca scop principal verificărea stării tehnice a autovehiculelor.

În timpul activităților desfășurate au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.410 lei, dintre care:

– pentru defecțiuni tehnice: 10;

– pentru nepurtarea centurii de siguranță: 7;

– pentru utilizarea telefonului mobil: 2;

– pentru opriri/ staționări neregulamentare: 2;

– pentru alte abateri: 26.

Au fost retrase 10 certificate de înmatriculare (pentru defecțiuni tehnice) și reținut un permis de conducere (pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric).

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua atât în municipiu, cât și în județ, pentru impunerea unui climat de siguranță și disciplină în trafic.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad, au desfășurat o acțiune pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația privind transportul de marfă.

Au fost aplicate 17 sancțiuni contraventionale conform OG 43/1997, pentru depășirea tonajului, în valoare totală de 51.000 de lei.

Activitățile vor continua și în perioada următoare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.