Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii arădeni au verificat operatorii de produse de panificație

La data de 20 septembrie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii din toată țara au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul producerii, transportului și comercializării produselor de panificație.

Obiectivul acțiunii l-a constituit prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul producerii, prelucrării, achiziționării și comercializării produselor de panificație, precum și identificarea rutelor de transport utilizate de operatorii economici care încalcă dispozițiile legale incidente domeniului.

În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Arad, au fost verificate 47 de societăți comerciale de pe raza municipiului, fiind controlate 36 de autovehicule care transportau pâine și produse de patiserie și panificație.

Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.500 de lei, de asemenea au fost confiscate 1.170 de kg de produse de patiserie și panificație, în valoare de aproximativ 4.300 de lei, fiind indisponibilizate 2 autovehicule care transportau produse de panificație fără a respecta prevederile legale.

Exemplu:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Arad au depistat în trafic o autoutilitară a unei societăţi comerciale din Bihor.

În urma controlului, în interiorul vehiculului au fost depistate produse de patiserie, fără documente legale, în valoare de 584 de lei, 197 de pâini şi 100 kg de făină de grâu.

De asemenea, polițiștii au constatat că șoferul nu deţinea contract legal de cărăuşie pentru autovehicul.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar bunurile destinate comercializării şi autotutilitara folosită pentru transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.