Ziarul electronic al arădenilor

Polițiști în trafic. Peste 190 de amenzi, permise reținute și dosare penale

Polițiștii rutieri au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 70.000 lei, în timpul unor acțiuni derulate, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat că, în 24 de ore, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei.

„Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 159 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare“, a precizat IPJ Arad.

Totodată, polițiștii din Sântana au depistat, în trafic, un bărbat care conducea sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La rândul lor, polițiștii din Lipova au depistat un tânăr de 25 de ani, care conducea un autoturism, fără a avea permis de conducere. Tânărul este cercetat acum de polițiști pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.