Ziarul electronic al arădenilor

Polițiști din Sebiș, trimiși în judecată. VEZI acuzațiile

judecataProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a trei persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, complicitate la delapidare, precum şi fals în declaraţii, delapidare şi mărturie mincinoasă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, Simion Ioan Ignat, în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, a efectuat acte de comerţ cu material lemnos, acte incompatibile cu funcţia deţinută, cea de agent şef principal în cadrul Poliţiei oraşului Sebiş.

„Totodată inculpatul, la data de 3 octombrie 2015, a prelungit cu încălcarea dispoziţiilor legale un aviz de însoţire primar expirat, sustrăgând de la confiscare o cantitate de lemn şi transportată cu autovehiculul pe care îl deţinea şi pe care putut-o astfel comercializa în interes propriu“, se mai arată în probatoriu.

Conform sursei citate, s-a mai reţinut că Simion Ioan Ignat, în perioada noeimbrie 2015 – februarie 2016, l-a ajutat pe Dumitru Romănescu, gestionarul motorinei primite pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei Oraşului Sebiş, la sustragerea unei cantităţi totale de 500 litri de motorină.

„De asemenea, inculpatul nu a evidenţiat în declaraţia de avere aferentă anului 2015 veniturile realizate din acte de comerţ şi nici deţinerea a două camionete utilizate pentru transportul de material lemnos“, au mai arătat procurorii arădeni.

În sarcina lui Dumitru Romănescu, agent şef principal la Poliţia Oraşului Sebiş, s-a reţinut că, în calitate de gestionar al combustibilului primit pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei Oraşului Sebiş, a sustras cu ajutorul inculpatului Simion Ioan Ignat, sau de unul singur, 600 litri motorină, în perioada noiembrie 2015-martie 2016.

„Totodată, în sarcina inculpatului Sorin Oneţ s-a reţinut că, fiind audiat ca martor în cauza de faţă, a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale la soluţionarea dosarului“, au mai spus procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.