Ziarul electronic al arădenilor

Polițist salvator. A scăpat de la moarte doi oameni

Un polițist de la Postul Comunal Șiria a salvat, anul acesta, doi oameni care au încercat să se sinucidă.

În cursul zilei de 7 mai, un polițist din cadrul Postului Comunal Șiria a fost sesizat de o femeie despre faptul că, în scurt timp, intenționează să-și ia viața, refuzând însă declinarea propriei identități.

„Luând la cunoștintă despre cele transmise, în urma verificărilor efectuate, colegul nostru a reușit stabilirea identității celei care îl apelase și a locației în care se afla aceasta. În mai puțin de 5 minute, agent-șef adjunct Cosmin Creț a ajuns la imobilul de pe raza localității Galșa, imobil în care se afla apelanta.

Întrucât femeia nu răspundea la apelul polițistului, iar înlăturarea oricărei primejdii care i-ar fi putut pune în pericol viața sau integritatea corporală era absolut necesară, deși simțea un puternic miros de gaz butan, colegul nostru a pătruns în imobil și a scos femeia de urgență.

A procedat apoi la deschiderea geamurilor și oprirea gazului de la aragaz, solicitând sprijinul unui echipaj medical în vederea acordării de îngirjiri medicale femeii de 58 de ani“, a informat IPJ Arad.

De asemenea, în ziua de 22 martie, fiica unui bărbat din Șiria l-a contactat pe polițist, aducându-i acestuia la cunoștință că tatăl ei intenționează să-și pună capăt zilelor, prin spânzurare.

„Cu promptitudine, colegul nostru s-a deplasat în curtea din spatele imobilului în care locuia bărbatul.

Ajuns la fața locului, deși s-a încercat determinarea acestuia să renunțe la hotărârea de a-și lua viața, voința bărbatului de 78 de ani era de necontenit. Având cablul înfășurat în jurul gâtului, bărbatul s-a aruncat de pe scara pe care era urcat, însă colegul nostru Cosmin Creți l-a prins și l-a luat în spate, tăind apoi cu un briceag lațul.

În același mod, la solicitarea colegului nostru, un echipaj medical i-a acordat îngrijirile medicale de rigoare“, a mai informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, cele două persoane salvate de polițist regretă gestul necugetat pe care l-au făcut, mulțumindu-i acestuia pentru ocazia de a renaște.

„Îi mulțumesc pentru pentru gestul pe care l-a făcut și pentru ajutorul pe care mi l-a dat“, a spus bărbatul de 78 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.