Ziarul electronic al arădenilor

Poliția Locală verifică respectarea curățeniei în spațiile comune ale clădirilor și curților interioare din Arad

În perioada 1 – 3 februarie, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului-DGPLA au desfășurat acțiuni de verificare a unei curți comune aparținând unui imobil situat în Arad, pe str. Mețianu, unde a fost semnalată nemenținerea curățeniei de către un locatar.

A rezultat că în zonele comune sunt depozitate deșeuri reciclabile amestecate cu deșeuri municipale, clădirea prezentând un aspect general insalubru.

O parte din deșeurile reciclabile provin de la agenții economici care au puncte de lucru în  respectivul imobil, aspect ce facilitează activitatea de colectare și depozitare constantă a deșeurilor de către locatarul în cauză.

S-a constatat încălcarea prevederilor HCLM nr. 162/2006-privind normele de gospodărire ale municipiului, fiind aplicată o amendă de 1.000 lei, iar pentru nerespectarea HCLM nr. 297/2015 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a Municipiului Arad, s-au aplicat amenzi de 3500 lei.

În final, au fost sancționați atât persoana care a procedat la depozitarea deșeurilor, cât și asociația de locatari și un agent economic care nu a luat măsurile necesare în cazul propriilor deșeuri reciclabile.

De asemenea, s-a dispus remedierea situației prin ridicarea gunoiului de către un operator economic specializat.

Poliția Locală va reveni în această locație, pentru a verifica respectarea normelor legale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.