Ziarul electronic al arădenilor

Poliția distribuie ilustrate cu cei mai căutați infractori și cere ajutorul utilizatorilor de internet

Poliția Română și EUROPOL fac un apel la toți utilizatorii din online, pentru a afla informații despre cei mai căutați infractori: „Noi nu le știm adresa la care îi putem găsi. Ne ajutați voi să le-o aflăm?“.

Acesta este apelul autorităților de aplicare a legii din toată Europa, în cadrul campaniei EU MOST WANTED, inițiate de EUROPOL, informează Inspectoratul General al Poliției Române, într-un comunicat de presă.

Autoritățile de aplicare a legii din toată Europa au format echipe ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul EUROPOL, și solicită ajutorul pentru a identifica locațiile celor mai căutați infractori, pentru a-i trage la răspundere pentru faptele comise.

„În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanță de vară, infractorii nu și-au luat liber. Destinațiile de vacanță s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorități. Este posibil să-și fi ales chiar aceeași destinație ca și tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informații, pentru a ne ajuta să prindem măcar câțiva dintre cei mai căutați infractori căutați de noi“, se arată în comunicat.

Polițiile din toată Europa trimit “ilustrate de vară”, care conțin date despre cei mai căutați infractori din Europa, cei care au comis infracțiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene.

„Este posibil ca aceștia să se ascundă în alte țări decât în cele în care au comis infracțiuni, iar membrii ENFAST desfășoară activități pentru depistarea lor. Prin share-uirea acestor ilustrate și prin obținerea de informații, ne puteți ajuta poate cu o ultimă piesă a unui puzzle, care să conducă la tragerea acestora la răspundere“, precizează IGPR.

Cu cât aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atât cresc șansele ca aceștia să fie localizați, spun polițiștii. 36 dintre cei mai căutați infractori din Uniunea Europeană au fost deja arestați în cadrul campaniei EU MOST WANTED.

„Această modalitate de a obține informații s-a dovedit a fi foarte eficientă. Încă de la lansarea www.eumostwanted.eu, la începutul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2,5 milioane de persoane. 36 dintre cei mai căutați infractori au fost deja depistați și trași la răspundere, dintre care cel puțin zece au fost prinși ca urmare directă a informațiilor primite de la cetățeni, pe platforma EU Most Wanted. Patru dintre cei căutați s-au predat singuri, după ce au apărut în acea listă“, se mai arată în comunicat.

Pe lista celor mai căutați infractori ai Europei figurează, în acest moment, doi bărbați urmăriți de autoritățile române, respectiv Gheorghe Clapon, de 49 de ani, condamnat la 9 ani și 5 luni de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune, uz de fals și spălare de bani, și Ionel Silvestru, poreclit Gigel Vlădilă, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.