Ziarul electronic al arădenilor

Pokerul on-line migrează către mobile

poker onlineCe poate fi mai plăcut decât să poți lua cu tine hobby-ul preferat oriunde mergi? Având în vedere că e mult mai probabil să ai lângă tine în momentele libere telefonul mobil sau tableta decât laptopul, migrarea jocurilor on-line către mobile este un proces mai mult decât firesc.

1-1

La finalul anului 2013 rata de penetrare a serviciilor de accesare a Internetului de pe dispozitive mobile ajunsese în România la valoarea de 68% crescând cu 35% față de aceeași perioadă a anului anterior. Prin urmare o piață în continuă creștere.

Cum funcționează?

Extrem de simplu. La fel ca și în varianta desktop, poți accesa diverse site-uri sau aplicații și poți participa la partidele alese. Totul depinde de conexiunea la Internet, care deși nu trebuie neapărat să fie 3G sau 4G, trebuie totuși să fie o conexiune bună.

2-1

Pachete complete

Și pentru că mobil e mai simplu, oferta de aplicații mobile dezvoltate în jurul jocului de poker nu se rezumă doar la jocul în sine, ci include în plus o mare varietate de aplicații suplimentare care transformă orice dispozitiv mobil într-un adevărat arsenal dedicat acestui joc. De la aplicații cu tutoriale video și înregistrări de partide și până la aplicații dedicate trainingului, învățării și testării de strategii sau înregistrării și analizei evoluției unui jucător (Poker Coach, Pokerstars, etc.),  cu telefonul mobil sau tableta la tine aproape că nu mai ai nevoie de laptop.

Tehnologie

Majoritatea aplicațiilor funcționează atât pe iOS, de la iPhone 3G S și până la iPhone 5, cât și pe Android, deși nu toate modelele de telefoane, fiecare aplicație indicând în specificațiile tehnice dispozitivele mobile pentru care este optimizată. O parte dintre ele nu sunt încă optimizate pentru ultima variantă de iPad, motiv pentru care pasionații dotați cu acest tip de dispozitiv mobil pot întâmpina probleme de vizualizare la unele aplicații. Cele mai multe dintre ele necesită o rezoluție a ecranului de minim 800×400. Majoritatea aplicațiilor necesită acces la Internet, însă sunt și variante care pot fi utilizate fără ca dispozitivul mobil să fie conectat.

Taxe și abonamente

La fel ca și în cazul variantelor pentru desktop, există atât aplicații gratuite cât și aplicații care includ diverse taxe, in funcție de furnizor.

Publicitate

Dacă te-ai săturat de ea în jocurile de pe laptop, din păcate o vei reîntâlni și în variantele pentru mobile, după ideea “publicitatea, sufletul comerțului”. Unele aplicații permit însă întreruperea lor, gratuit sau contra cost, prin solicitarea expresă și în scris a utilizatorului.

Opțiuni

Spre deosebire de variantele lor full, majoritatea aplicațiilor mobile de poker oferă o variantă limitată a opțiunilor disponibile pentru desktop cu orientare către cele principale cum ar fi: lista de jocuri disponibile, acces la informațiile contului cu posibilitate de editare, setări de securitate, statistici și transfer de fonduri. Jocurile, numărul de adversari și alte caracteristici care țin de structura partidelor se mențin însă și în variantele mobile.

Migrare

Oricât de mult ți-ar plăcea să te muți de pe un dispozitiv pe altul când necesitatea o cere, în cazul aplicațiilor de poker mobil nu este chiar atât de simplu. Regula de bază spune că nu poți fi conectat în contul tău de pe două dispozitive, ceea ce înseamnă că pentru a trece de pe un dispozitiv pe altul trebuie să te deconectezi, cu riscul de a pierde locul la masă și câștigurile potențiale.

La fel ca în orice alt domeniu care ține pasul cu tehnologia și dorințele utilizatorilor și pokerul on-line se adaptează rapid la realitatea pieței. Într-o țară în care accesul la Internet mobil este într-o creștere mai rapidă decât Internetul fix, aplicațiile mobile de poker au mutat lupta pentru cote de piață în buzunarul utilizatorului.

3-1

(P)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.