Ziarul electronic al arădenilor

Poetul Vasile Leac se prezintă la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la o întâlnire cu poetul Vasile Leac a cărui ultim volum de poezie „MONOIDEAL” a apărut la sfârșitul anului trecut, la editura Nemira.

Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, vineri, 8 februarie, de la ora 15.00. Va fi o discuție liberă în care autorul va vorbi despre propria operă și va răspunde la întrebările publicului. Vasile Leac trăiește și lucrează în Arad și București.

A publicat mai multe cărţi de poezie: Seymour: Sonată pentru cornet de hârtie, Ed. Vinea (2005, 2006, 2013); Dicționar de vise, Ed. Cartea Românească, 2006; Lucian – un experiment – CDPL, 2009;  Toți sunt îngrijorați,  Ed. TracusArte – colecția NEO – 2010, 2015; Unchiul este încântat, Ed. Charmides, 2013. Vasile Leac este membru fondator al grupării literare Celebrul animal  şi al revistei Ca şi Cum.

În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează la Timișoara MOI; co-autor al evenimentelor „așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire“. Participă în cadrul platformei Spații în așteptare – 2013 cu proiectul „Cuptorul din fabrica de zahăr“.

Curator al evenimentului W.A.D. Arad,  2014.De asemenea,Vasile Leac are și câteva filme documentare realizate: în 2014 – The Village Drones (l); 2015 – The Village Drones (ll); 2016 – Trasee descriptive cu intrus. Manifestarea de vineri este continuare a seriei de întâlniri autor-public, organizată de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finalizat în 2018.

Continuarea proiectului va fi susținută de către Consiliul Județean Arad.

Menționăm că Vasile Leac este prezent pe aplicația web de ebook-uri, realizată în cadrul proiectului, cu două volume de poezie în limba română („Lucian”) și engleză („everybody worries”) care pot fi citite gratuit  : https://ebook.bibliotecaarad.ro/author/37.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.