Ziarul electronic al arădenilor

Poarta cu păuni din centrul Aradului va fi recondiționată

Poarta cu păuni de pe Bulevardul Revoluţiei 84 – 86 va fi recondiţionată în parteneriat de societatea civilă şi administraţia locală.

Obiectivul face parte din identitatea şi istoria Aradului, bogat în semnificaţii simbolice despre trecut dar şi pentru viitor – exprimă dorinţa de a reface faţadele clădirilor din centrul oraşului.

„Peste drum de parcul «Bujor Buda» renovat, începem cu unul dintre cele patru obiective pe care le vom renova, în parteneriat cu societatea civilă. Mă bucur că alături de Ioana Hădărean de la asociaţia «Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă» şi de specialistul Sevastian Susaru am prezentat acest prim proiect: recondiţionarea porţii cu păuni. Specialiştii au venit cu două variante de culori şi îi invit pe arădeni, pe pagina mea de Facebook să participe la alegerea uneia dintre ele. Poarta – simbol va străluci pentru un oraş mai frumos, este un pas pe care îl facem împreună, administraţia, societatea civilă, mediul de afaceri şi arădenii pentru simbolurile noastre”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Ioana Hădărean a exprimat entuziasmul «Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă» pentru proiectele de recuperare a simbolurilor oraşului şi a mulţumit partenerilor din mediul de afaceri pentru susţinerea financiară.

Sevastian Susaru, specialist în recondiţionarea unor astfel de obiective, a vorbit despre bogăţia arhitecturală a oraşelor din vest care aparţine proprietarilor, dar şi comunităţilor.

Recondiţionarea unui astfel de obiectiv presupune mai multe etape, printre care analiza obiectivului, curăţarea cu metode speciale, recondiţionarea şi conservarea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.