Ziarul electronic al arădenilor

Alina Gorghiu: PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament

pnlPNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament, a declarat copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu, în contextul votului de miercuri din Senat în cazul senatorului Dan Şova.

„Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o sfidare a românilor, a justiţiei, a statului de drept. Astăzi, PSD şi Victor Ponta au orchestrat, în dispreţ total faţă de cetăţenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeaşi intenţie: blocarea justiţiei. E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD“, afirmă Gorghiu, într-o declaraţie de presă.

Ea punctează că singura diferenţă între votul în cazul lui Dan Şova şi al lui Darius Vâlcov este că cel din urmă a ales o cale demnă.

„Prin votul senatorilor PSD, Victor Ponta aruncă în aer credibilitatea unei ţări întregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria. Votul de astăzi confirmă ceea ce spunem de vreme îndelungată: PSD este umbrela corupţiei, iar Victor Ponta mânerul de care se agaţă toţi cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimează, în interior, un statut drept, dar rămân aceiaşi adversari ai statului de drept“, spune Gorghiu.

Copreşedintele liberalilor arată că, pentru a exista egalitate în faţa justiţiei între politicieni şi cetăţeni, singura soluţie este judecata românilor, în cadrul alegerilor anticipate.

„PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate şi un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014“, arată Gorghiu.

Ea precizează că PNL analizează în cel mai scurt timp soluţia şi pârghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD.

„Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi“, conchide copreşedintele PNL.

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind reţinerea şi arestarea preventivă a social-democratului Dan Şova, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupţie la companiile energetice Turceni şi Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.