Ziarul electronic al arădenilor

PNL Arad cere demiterea prefectului Cosmin Pribac

cosmin pribac11Conducerea PNL Arad a anunțat, joi, că cere demiterea prefectului județului, Cosmin Pribac, pentru „pesedizarea actului decizional la nivelul Prefecturii“.

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Arad susține că prefectul Cosmin Pribac (foto) „nu a avut nicio reținere să constate cu celeritate încetarea mandatului primarului din Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, pentru că a plecat de la PSD“.

„În schimb, refuză să observe că la Săvîrșin viceprimarul Ioan Marc și un consilier local au trecut de la PNL la PSD și, potrivit legii, ar fi trebuit să își piardă automat mandatul“, se arată în comunicatul de presă.

Liberalii arădeni consideră că, în aceste condiții, prefectul Pribac este „selectiv cu «dreptatea» și interpretează legea cum vrea“.

„Nu a reacționat în cazul aleșilor locali de la Săvîrșin, deși au trecut câteva săptămâni de la migrarea lor politică. Explicația este simplă: îi convine să se îngroașe rândurile firave ale PSD“, susțin liberalii.

PNL Arad îl mai acuză pe prefectul Aradului că nu a avut nicio luare de atitudine față de primarul de Săvîrșin, Ioan Vodicean, (PSD) care „nu a mai convocat ședință de Consiliu Local, pentru ca aleșii migratori să poată fi revocați din funcție“.

„Nu a reacționat prefectul Pribac nici în cazul secretarului comunei Săvârșin, care conform legii trebuia să întocmească un raport către Prefectură, exact așa cum s-a întâmplat la Ghioroc, pentru ca migratorii să poată fi revocați.

Concluzia nu poate fi alta decât că prefectul le ține spatele celor de la PSD și, prin tolerarea unei stări de fapt nelegale, le creează un avantaj electoral. Iar pentru asta, locul său nu mai e la Prefectură, ci în banca de partid de unde a venit“, se mai menționează în comunicatul de presă remis de PNL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.