Ziarul electronic al arădenilor

PMP a înregistrat la OSIM sigla și denumirea Partidului Democrat Liberal (PDL)

PDLPMP a înregistrat la OSIM sigla şi denumirea Partidului Democrat Liberal, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, care a adăugat că demersul reprezintă un semn de respect pentru ceea ce a însemnat PDL şi Traian Băsescu în politica românească din ultimii 15 ani.

„PDL a reuşit să câştige de trei ori Primăria generală a Capitalei şi să dea de două ori preşedintele ţării. Credem că acel spirit pe care l-a generat preşedintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulţi dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noştri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât şi denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acest proiect politic important care a trecut România prin criză şi alături de preşedintele Traian Băsescu a reuşit performanţe electorale remarcabile“, a afirmat preşedintele PMP.

Eugen Tomac a adăugat că „toată această moştenire a preşedintelui Traian Băsescu se regăseşte astăzi în curtea Partidului Mişcarea Populară şi nu la USL“.

„PNL este partidul care l-a suspendat de două ori pe preşedintele Traian Băsescu şi este partidul care, alături de PSD, a promovat proiecte politice care au pus într-o lumină proastă România în ultimii 10 ani. Şi aici mă refer la referendumul din 2012. Nici la această oră PNL nu a ieşit cu un punct de vedere foarte clar să-şi definească poziţia cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 2012“, a declarat preşedintele PMP.

Tomac a explicat că, din punct de vedere tehnic, cel care s-a ocupat de înregistrarea siglei şi denumirii PDL la OSIM a fost vicepreşedintele PMP Claudiu Palaz.

Eugen Tomac nu a dorit să confirme dacă PMP îşi va schimba denumirea în PDL.

„Nu intru în aceste detalii acum, doar ce pot să vă confirm este că mi se pare firesc, e un lucru absolut normal pentru că acel spirit al victoriei alături de preşedintele Traian Băsescu pe care l-a purtat PDL-ul în ultimii 15 ani noi ne mândrim cu el şi ne bucurăm. Deci, nu avem nicio reţinere în a spune tot ceea ce este bun din ce a făcut PDL în ultimii 15 ani. Pentru noi este o mândrie şi acesta este şi motivul pentru care respectăm tot ceea ce ţine de valoarea proiectului politic pe care unii l-au abandonat. Noi ne-am decis să ne ambiţionăm să rămânem alături de preşedintele Băsescu şi să ducem mai departe acest proiect. Deocamdată rămânem la această etapă“, a mai declarat preşedintele PMP.

Întrebat dacă fostul preşedinte Traian Băsescu ar avea intenţia să se înscrie în PMP, Tomac a infirmat.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.