Ziarul electronic al arădenilor

A plouat la Arad. Inundaţii pe mai multe străzi

14329967_1244739512243374_8807207856384113860_nMai multe străzi din municipiul Arad au fost inundate, luni, în urma punor precipitații abundente, iar canalizarea nu a făcut faţă cantităţii mari de apă, iar în zona care leagă un cartier de centrul oraşului apa depăşeşte 50 de centimetri.

Astfel, în urma ploilor abundente de luni, au fost afectate de inundaţii un pasaj din cartierul Micălaca şi zona care leagă cartierul Micălaca de centrul municipiului Arad s-au inundat, unde apa depăşeşte 50 de centimetri. Aici, circulaţia maşinilor şi tramvaielor este mult îngreunată.

De asemenea, au fost probleme şi la pasajul de pe Strada Voinicilor, unde intervin două motopompe pentru evacuarea apelor pluviale de pe carosabil, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei de Apă Arad, Monica Iovan.

Echipe ale Companiei de Apă au intervenit şi pe străzile Sever Bocu şi Dâmboviţei. În total, 11 echipe şi nouă utilaje au fost mobilizate pentru evacuarea apei.

Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă apreciază îmbunătățirea conlucrării dintre municipalitate și Consiliul Județean, aspect constatat și astăzi cu privire la modul în care serviciul Edilitar al Primăriei și Compania de Apă au colaborat pentru a asigura preluarea apelor pluviale în sistemului de canalizare, în condițiile cantităților mari de ploaie înregistrate în această dimineață pe raza municipiului Arad.

Prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a transmis că „Este îmbucurător că relațiile dintre administrația municipiului și cea a județului s-au îmbunătățit odată cu instalarea noii conduceri a Consiliului Județean“.

„S-a văzut și astăzi la nivelul cooperării cu Compania de Apă, au răspuns prompt la solicitări, intervențiile au fost mai eficiente astfel că n-a mai fost blocaj de trafic în Pasajul Voinicilor, s-a acționat rapid cu motopompe și în zona Gemi și în Bujac pe str. Sever Bocu și Dâmboviței.

Avem în vedere investiții în colaborare cu Compania de Apă pentru creșterea capacității stațiilor de pompare și a îmbunătăți funcționarea canalizării pluviale din aceste zone”, a declarat Gheorghe Falcă.

Judeţul Arad s-a aflat sub atenţionare nowcasting de averse de ploaie de peste 30 de litri pe metrul pătrat, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.