Ziarul electronic al arădenilor

Pistele pentru biciclete din Arad, recepționate de Primărie

pisteMunicipalitatea a început recepția a peste 120 de kilometri de piste pentru biciclete în Arad, iar problemele constatate urmează să fie remediate în termen de șase luni.

Amenajarea pistelor pentru biciclete s-a făcut în cadrul unui proiect în valoare de peste 11 milioane de lei, din care, peste 9 milioane lei o reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Proiectul s-a derulat în perioada decembrie 2013 – decembrie 2015 și au fost amenajate piste pe o lungime de 120,2 km. Totodată, au fost realizate 88 de locuri de popas, dotate cu rastele, bănci, coșuri de gunoi. Un număr de 16 popasuri au fost dotate cu stații pentru reglarea presiunii pneurilor.

De asemenea, s-a realizat semaforizarea și marcajul orizontal de identificare a pistelor.

„Unitatea de implementare a proiectului de realizare a peste 120 km de piste pentru biciclete şi-a finalizat, astăzi, raportul. În acest moment, se lucrează la recepţia tehnică. Defecţiunile constatate vor trebui remediate în termen de şase luni. Din acest moment, Primăria Arad are responsabilitatea acestui proiect. Dacă până acum am asistat doar la modul cum se realizează pistele, în acest moment, Primăria va avea atribuţii ca în termen de şase luni de zile să verifice degradările şi cum se refac acestea pe întreg traseul de 120 de km. S-au observat zone dificile şi toate acestea trebuie să fie remediate, poate redimensionate “, a declarat, vineri, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Primarul a mai informat că urmează să fie elaborate un regulament de utilizare a pistelor pentru biciclete din Arad.

„În următoarele şase luni, Primăria va trebui să realizeze regulamentul de utilizare a pistelor, iar împreună cu asociaţiile de biciclişti, în anul 2016, vom încerca să informăm public şi să implementăm un nou mod de convieţuire între pietoni, biciclişti şi automobilişti. La sfârşitul anului 2016 vom pune în aplicare regulamentul de funcţionare a pistelor de biciclete, astfel încât 2017 să intre în vigoare acest regulament“, a mai spus Falcă.

Proiectul „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad“ a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Prin implementarea acestui proiect a fost amenajată o rețea urbană de piste pentru biciclete cu o suprafață de 173.132 mp., în vederea îmbunătățirii infrastructurii de circulație pentru bicicliști și creșterea siguranței în traffic a acestora în municipiul Arad.

Lucrările de amenajare a pistelor au fost executate de Asocierea SC Sylc Con Trans SRL cu SC Lile Service General Construction SRL și SC Noco Electra SRL București.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.