Ziarul electronic al arădenilor

„Pisica albastră”, spectacol în premieră pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad

Amintiri. Un număr de circ: o copilă crescută de o bunică abuzivă execută un număr în lumina reflectoarelor: ea este pisica albastră. O secvență repetitivă care-i va marca întreaga existență.

Acestea sunt momentele în jurul cărora se construiește o poveste deopotrivă sensibilă și provocatoare.

O istorie-definiție a creșterii noastre ca indivizi. Spectacolul „Pisica albastră”, adaptare după Emil Cătălin Neghină este un concept semnat de actrița Iulia Alexandra Dinu. Spectacolul ajunge pentru prima oară în fața publicului sâmbătă, 26 iunie, de la ora 19.00, în Sala Studio – avanpremiera și duminică, 27 iunie, tot de la 19.00 – premiera.

„M-ai întrebat dacă povestea este una reală. Nu știu… Dar știu cu siguranță că ea poate fi una adevărată pentru fiecare dintre noi. Și am simțit asta pe propria-mi piele. M-am bucurat să regăsesc repere din propria-mi copilărie, să retrăiesc momente și sentimente esențiale: obrăznicia, curajul, inocența, asumarea, răzvrătirea copilului care am fost.

Atunci când am costruit acest spectacol m-a interesat să fie evindent parcursul personajului. De unde pleci? Unde ajungi? Cum reușești să trăiești o viață care îți este impusă? Sau cum ajungi să iubești această „piele” ca și cum ar fi ta? Sunt întrebări la care caut răspuns în această poveste plină de simboluri” – spune actrița Iulia Alexandra Dinu

Costumele și decorul spectacolului „Pisica albastră” poartă semnătura Irinei Chirilă. Echipa este completată inspirat de: Lucian Moga și Alex Dancu (light design), Maura Cosma (mișcare scenică), George Dancu (sunet), Sergiu poenar (lumini) și Elena Ivașcu (regie tehnică).

Acest spectacol conține lumini stroboscopice, flash-uri care pot provoca un disconfort major persoanelor fotosensibile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.