Ziarul electronic al arădenilor

Pictorul Mihai Takacs va avea bust la Şilindia

Consiliul Judeţean respectă valorile Aradului.

Instituţia a anunţat marți că realizează bustul artistului plastic Mihai Takacs, în localitatea sa de baștină, în comuna Şilindia.

Demersul se concretizează în această toamnă, când bustul va fi inaugurat. Marți, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bulbuc, s-a deplasat la Şilindia cu sculptorul Dumitru Paina, pentru a prelua amplasamentul.

Realizarea acestui bust reprezintă un omagiu pe care Consiliul Judeţean Arad îl aduce, în numele comunităţii arădene, uneia dintre personalităţile apreciate de opinia publică locală.

Mihai Takacs şi-a consacrat deceniile creatoare imortalizării unor simboluri arădene, clădiri, spaţii publice, personalităţi, reuşind să redea, ca nimeni altul, atmosfera oraşului de pe Mureş. Lui îi aparţine şi restaurarea uneia dintre cele mai vechi statui din Arad, a Sfântului Ioan de Nepomuk, protectorul Aradului.

„Mihai Takacs a fost un simbol puternic nu doar a vieţii artistice arădene, ci al Aradului, în general. Un om apreciat şi iubit, un artist dedicat comunităţii din care s-a ridicat, Mihai Takacs a fost numit „monograful în imagini al Aradului”, iar lucrările sale sunt o încântare. Regretăm trecerea sa prematură în nefiinţă, iar prin realizarea bustului îi aducem un omagiu binemeritat” – a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bulbuc.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.