Ziarul electronic al arădenilor

Piața Catedralei, transformată în piață publică pietonală

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că Piața Catedralei va fi transformată în piață publică pietonală, iar Ministerul Culturii va trebui să decidă cu privire la locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri.

Falcă a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că reamenajarea Pieței Catedralei și amplasarea Monumentului Marii Uniri sunt două teme distincte, „care au fost amestecate intenționat pentru a fi politizate“.

„Am primit solicitări de la Ministerul Culturii pentru a căuta o altă locație de amplasare a Monumentului Marii Uniri. Lucrarea aparține Ministerului, căruia îi revine și sarcina amplasării în Arad. Noi am fost deschiși la solicitarea dumnealor și am început să analizăm variante.

Constatând de câteva zile atitudinea politică față de acest subiect a domnilor de la PSD, de la consilieri la parlamentari, am solicitat la Minister să-și rezolve problema amplasării Monumentului Marii Uniri și să propună dânșii variante de locații, pe care le vom pune în dezbatere publică în Arad. Aștept să văd care va fi atunci poziția PSD, dacă va fi împotriva Guvernului sau va fi o poziție normală, așa cum trebuie să fie într-un stat în care îți respecți instituțiile“, a declarat Gheorghe Falcă.

Referitor la planurile urbanistice care vizează reamenajarea Pieței Catedralei, primarul Falcă a spus că acestea sunt stabilite de mai mulți ani prin hotărâri ale  Consiliului Local Municipal, care vor fi puse în practică în următorii ani.

„Avem ca sarcină găsirea unei alte locații pentru a amenaja piața agro-alimentară pentru cetățeni, iar în Piața Catedralei realizarea unei piețe publice pietonale pentru a lega Piața «Avram Iancu» prin strada Mețianu cu Piața Catedralei și mai departe  cu Parcul Reconcilierii. Subiectul Piața Catedralei va trebui să fie tratat în următorii ani, iar Monumentul Marii Uniri, dacă respectăm Aradul, trebuie amplasat foarte rapid“, a mai declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.