Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Piață agroalimentară din Arad, distrusă de incendiu

O piaţă agroalimentară din cartierul arădean Aurel Vlaicu a fost distrusă, vineri, de un incendiu violent pornit de la o gheretă de langoşi, fumul dens degajat fiind vizibil din afara oraşului.

Vânzătorii şi clienţii s-au autoevacuat când au izbucnit flăcările, însă incendiul s-a extins foarte repede din cauza acoperişului făcut din panouri de plastic.

Incendiul a izbucnit în piaţa agroalimentară când aceasta era plină de clienţi.

Flăcările au izbucnit la o gheretă de langoşi şi s-au extins foarte repere la acoperişul pieţei, construit din panouri de plastic.

Comercianţii şi clienţii s-au autoevacuat şi nimeni nu a fost rănit, iar în momentul în care au ajuns pompierii ardea mai mult de jumătate din piaţă, în timp ce o coloană de fum negru era vizibilă din afara oraşului, de la câţiva kilometri.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la circa 500 de metri pătraţi din acoperişul de plastic. Exista riscul de propagare la construcţiile învecinate şi la maşinile parcate în apropiere, dar s-a reuşit izolarea incendiului, care a fost stins după o oră”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Piaţa agloalimentară, care este a municipalităţii, a fost distrusă aproape complet de flăcări, doar o mică parte din acoperiş nefiind afectat.

Plasticul topit s-a scurs pe mesele comercianţilor şi pe restul mobilierului, care a fost în mare parte distrus.

Pompierii fac în continuare cercetări, pentru a stabili cauzele izbucnirii flăcărilor.

UPDATE

Cauza probabilă a incendiului este nerespectarea normelor PSI, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

„Persoana care producea langoși a lăsat uleiul încins pe foc și a părăsit locația. S-a aprins uleiul, iar incendiul s-a propagat la gheretă și la acoperiș. Materialul acoperișului, policarbonat, a favorizat dezvoltarea violentă a focului și viteza de propagare“, a precizat ISU Arad.

UPDATE 2

Piaţa agroalimentară distrusă de incendiu nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform unui anunţ postat la intrare chiar de societatea care administrează pieţele municipalităţii.

Pe o plăcuţă instalată la intrarea în piaţa agroalimentară distrusă de flăcări scrie: „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu!”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că plăcuţa informativă a fost montată de către reprezentanţii SC ”Târguri, Oboare, Pieţe Arad”, aflată sub autoritatea Primăriei.

„La ISU nu a fost depusă până în prezent documentaţie pentru autorizaţia de securitate la incendiu”, a precizat Pleşca.

Directorul societăţii, Stelian Nistor, a declarat pentru News.ro că dosarul pentru autorizare era în lucru şi urma să fie depus la ISU.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.