Ziarul electronic al arădenilor

PF Daniel: „Zona Aradului este una cu foarte mult prozelitism neoprotestant“

„Zona Aradului este una cu foarte mult prozelitism neoprotestant“, a spus PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după numirea lui PS Emilian Lovișteanul în funcția de episcope vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

„Trebuie să precizăm faptul că zona de vest a ţării, zona Aradului, este una cu foarte mult prozelitism neoprotestant. Acolo este nevoie de o lucrare pastoral-misionară şi culturală şi de o lucrare administrativă eficientă. Lucrurile trebuie făcute cu toată responsabilitatea. Eparhiile nu sunt feudele noastre personale, eparhia este a lui Hristos, noi doar administrăm, în numele lui Hristos şi în numele Bisericii, o eparhie! Este o mare responsabilitate atât a chiriarhilor cât şi a episcopilor-vicari în privinţa bunului mers al unei eparhii”, a subliniat Patriarhul României, citat de ziarullumina.ro.

La rândul său, PS Emilian Lovișteanul a spus că își dorește să lucreze eficient şi responsabil în Eparhia Aradului.

„Nădăjduiesc în ajutorul lui Dumnezeu că voi continua această slujire împreună cu Înaltprea­sfinţitul Părinte Timotei, împreună cu clerul şi credincioşii din eparhia Aradului. Mă rog lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Iosif de la Partoş, ocrotitorul Banatului, sfinţilor români şi tuturor sfinţilor, să îmi ajute ca să pot lucra eficient şi responsabil în continuare, în Eparhia Aradului”, a afirmat PS Emilian Lovișteanul.

PS Emilian Lovișteanul a fost ales, marți, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Alegerea a fost făcut în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru funcția de episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului au candidat PS Emilian Lovișteanul și arhimandrit Teofan Mada.

PS Emilian Lovişteanul a fost ales ca episcop vicar pentru Arhiepiscopia Aradului cu 43 de voturi din 46 de voturi valid exprimate. Noul episcop vicar va purta titulatura Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul.

Până în prezent, PS Emilian Lovișteanul a fost episcop vicar la Arhiepiscopia Râmnicului.

PS Emilian Lovișteanul (nume de botez Vlad) s-a născut la data 12 februarie 1972, în localitatea Berezeni, judeţul Vaslui.

comentarii

One Comment

  • George enescu

    Cei de la Arad sunt toti de nimic asa suntem considerati. La Arad din nefericire nu sunt susținuți nici călugări și nici preoții. Cum se ridic unul mai bun cu e pasat in alta parte ca la Arad nu e nevoie. E tare dureros ca de ceva timp sau pus în evidență nonvalorile si mai putin valorile. Schimbari la Arad vor fi daca se vrea, dar după cum merg lucrurile nu cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.