Ziarul electronic al arădenilor

Petru Farago (UDMR Arad): Am obţinut funcţia de prefect şi vom nominaliza persoana în câteva zile

Preşedintele UDMR Arad, deputatul Petru Farago, a declarat, marţi, că organizaţia a obţinut, în urma negocierilor de la Bucureşti care au avut loc între partidele aflate la guvernare, funcţia de prefect al judeţului şi va face nominalizarea în următoarele zile.

Petru Farago a declarat că prin schimbarea statutului prefecţilor din funcţionar public în cel de demnitar s-a încheiat perioada de zece ani de „ipocrizie“ pe acest subiect.

„Pot confirma că, după negocierile de la Bucureşti, s-au împărţit pe judeţe şi funcţiile de prefecţi şi subprefecţi. Conform modificărilor legislative de săptămâna trecută, prefecţii nu mai sunt funcţionari publici. A fost o ipocrizie în care am trăit mai bine de zece ani. Cu toţii ştim că prefecţii au fost numiţi politic, însă ei au intrat în acest joc care nu a fost în regulă pentru nimeni, susţinând că sunt funcţionari publici. De acum înainte, prefecţii şi subprefecţii sunt demnitari“, a spus liderul UDMR Arad.

El a adăugat că numele viitorului prefect nu a fost decis deocamdată, ci urmează să fie nominalizată o persoană în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent UDMR Arad, care va avea loc peste câteva zile.

UDMR nu a mai avut niciodată în ultimii 30 de ani funcţia de prefect al judeţului Arad, însă a mai deţinut o funcţie de subprefect în perioadele 1996 – 2000, 2005 – 2009 şi 2010 – 2012.

sursa: Agerpres

Negocieri în coaliţie pentru funcţiile de prefect. UDMR ar putea avea prefect la Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.