Ziarul electronic al arădenilor

Petiție online: „Salvați sătenii Nadășului!“

nadas11-300x200O petiție online prin care se cere mass-mediei și opiniei publice să se unească pentru salvarea sătenilor din Nadăș a fost lansată recent, iar autorul susține că „numai presiunea opiniei publice mai poate face ceva“.

Petiția începe cu „povestea tristă a acestui sat din județul Arad“.

„Atestat prima dată la 1464, în prezent cu aproape 1.200 de suflete, își ducea liniștit existența trudită, ca orice sat din România, uitat de politicieni până la votări și apoi iar dat uitării. Fiecare muncea în agricultură, îngrijindu-și gospodăriile, până când lăcomia acerbă și diverse strategii obscure ale statului «care tinde să devină de drept», a făcut ca această localitate să fie retrocedată în întregime, în anul 2006. Și, astfel, peste noapte, familiile țăranilor din Nadăș s-au trezit că nu mai au pământul pe care-l munceau, nu mai au casele, nu mai au biserica unde mergeau la slujbe și nici cimitirul!“, se arată în petiția, semnată de Comitetul de inițiativă civică pentru salvarea satului Nadăș.

Autorul mai menționează că în 23 septembrie 2016 a fost la Judecătoria din Ineu, unde s-au constatat vicii grave de procedură în dosar.

„Acei oameni au rămas fără nimic, fără o palmă din pământul de pe urma cărora trăiesc. Lăcomia și nedreptatea au adus aici multă suferință“, mai scrie în petiție.

„Miercuri, 28 septembrie, 2016, ora 8.30, este un nou termen de judecată la Tribunalul din orașul Făgăraș. Joi, 29 septembrie 2016, după 10 ani de calvar, se va hotărî soarta unor oameni de către Tribunalul din Ineu. Veniti joi, 29 septembrie, la Tribunalul de la Ineu. Numai presiunea opiniei publice mai poate face ceva. Presă, televiziune, opinie publică, uniți-vă în apărarea sătenilor din Nadăș! Nadășul este acum un strigăt surd de ajutor!“, este apelul lansat de autorul petiției.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.