Ziarul electronic al arădenilor

Petiție online. „Mă opun creșterii cu 25% a impozitelor pe clădiri în municipiul Arad“

O petiție online, prin care se cere renunțarea la creșterea cu 25% la sută a impozitelor pe clădirile din municipiul Arad, a fost lansată joi.

Petiția online intitulată „Mă opun creșterii cu 25% a impozitelor pe clădiri în Municipiul Arad“ a fost lansată de filiala locală a Uniunii Salvați România.

„Primarul municipiului Arad a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care urmează ca din 2018 să fie majorate cu 25% impozitele plătit de persoanele fizice pentru clădirile rezidențiale și totodată va crește impozitul pe terenurile cu construcții.

Acest lucru va plasa Aradul între municipiile cu cele mai ridicate impozite din România, peste Hunedoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Zalău și chiar dublu față de Sibiu, Craiova și Cluj Napoca.

Având în vedere că bună parte din banii orașului rămân necheltuiți (Aradul înregistrează excedent bugetar semnificativ an de an), iar impozitele pe clădirile și terenurile persoanelor fizice reprezintă un procent foarte mic din veniturile bugetului local (abia 6,5%), este total inutil și lipsit de logică să mărești cu un sfert povara fiscală a arădenilor“, se arată în petiția online.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.