Ziarul electronic al arădenilor

Petiție online: Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad!

O petiție online prin care se cere rămânerea la Arad a elicopterului care deservește punctul de operare aeriană SMURD a fost lansată duminică, după ce autoritățile județene timișene au anunțat mutarea aparatului de zbor la Timișoara.

Petiția intitulată „Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad!“ a fost lansată de fostul deputat arădean Ciprian Luca.

„Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad. De la înființarea punctului aero-medical SMURD la Arad din anul 2011, ministrul de Interne la acea vreme, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat au spus clar că această împărțire a responsabilităților între județe este cea mai bună soluție pentru întreaga Regiune de Vest. Consiliul Județean Arad a făcut un heliport lângă Spitalul Județean Arad. Echipa de medici condusă de medicul-șef al UPU-SMURD Arad este una profesionistă și dedicată“, se arată în textul petiției.

În cursul zilei de sâmbătă, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a afirmat că elicoperul SMURD va fi mutat de la Arad la Timișoara la începutul lunii martie, baza acestuia urmând să fie la Spitalul Județean.

În replică, Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a afirmat că locuitorii judeţului Arad vor putea să beneficieze în continuare de serviciile din sistemul de urgenţă, inclusiv de elicopterul SMURD.

„Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, a afirmat Adrian Ţolea.

Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Arad a fost inaugurat în anul 2011, în luna noiembrie. Acest punct de operare deservește județele Arad, Timiş, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara şi Sălaj și a fost dotat cu un elicopter EC 135 al MAI.

La inaugurare au fost prezenți miniștrii Administrației și Internelor și ai Sănătății de atunci, Constantin Traian Igaş, respectiv Ladislau Ritli, dar și secretarul de stat Raed Arafat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.