Ziarul electronic al arădenilor

Petiția lui Falcă nu are succes. Semnături puține pentru parcarea din Piața „ׅAvram Iancu“

Petiția online prin care primarul Gheorghe Falcă și liberalii solicită susținerea arădenilor pentru realizarea unei parcări subterane în Piața „Avram Iancu“ nu se bucură de succes, numărul celor care au semnat fiind foarte mic.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, în ultima săptămână a lunii martie, că anunțat că „municipalitatea va începe o campanie de strângere de semnături, pentru a-i convinge pe consilierii locali din PSD de oportunitatea realizării unei parcări subterane în Piața «Avram Iancu»“.

„Începem o campanie de strângere de semnături pentru a reuşi să-i convingem pe domnii consilieri de oportunitatea de a avea această parcare. Parcare are deja studiul de fezabilitate aprobat, are toate avizele obţinute. Noi discutăm doar oportunitatea de a o face pe banii Primăriei sau prin concesiune. Sper ca opinia publică să ne ajute în aceste două săptămâni şi sub presiunea opiniei publice să votăm acest proiect, care nu este unul pe termen scurt“, a declarat Gheorghe Falcă.

La sfârșitul lunii martie, liberalii arădeni au lansat petiția online „Vrem parcare subterană în Piața Avram Iancu din Arad!“.

„Primarul Gheorghe Falcă și liberalii arădeni susțin proiectul privind amenajarea parcării subterane în Piața «Avram Iancu» și vă cheamă alături pentru a susține prin semnătură această inițiativă. Știm cu toții cât este de dificil să găsim loc de parcare în zona centrală a Aradului la oră de vârf. Știm cu toții cât de multă nevoie avem de o parcare spațioasă în cea mai aglomerată parte a orașului. De aceea, PNL a inițiat proiectul care prevede construcția a 588 de locuri de parcare subterană și modernizarea Pieței «Avram Iancu». PSD s-a opus pentru a 4-a oară acestui proiect. Au refuzat să voteze construcția parcării subterane, invocând motive aberante. Vino alături de noi și contribuie la dezvoltarea Aradului!“, se arată în textul petiție online.

Deși a fost promovată, mai ales pe rețelele de socializare, numărul celor care au semnat petiția este redus. Până marți, la ora 16.00, petiția lansată de liberalii arădeni a strâns doar 125 de semnături. Printre semnatari se regăsesc, cu precădere, membri și simpatizanți ai PNL.

Conform Primăriei, necestitatea amenajării acestei parcări a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, în Consiliul Local Municipal, încă din anul 2002.

Suprafaţa pe care ar urma să fie amenajată parcarea este de 18.530 mp. Concesionarul va trebui să realizeze lucrări de construcţie a parcării etajate, servicii de proiectare specializată şi servicii de gestionare a parcărilor de autovehicule.

Parcarea subterană din Piața „Avram Iancu“ este prevăzută să aibă o capacitate de 500 locuri, dispuse pe două nivele.

Proiectul mai cuprinde realizarea unui pasaj carosabil subteran pentru circulația auto de tranzit, cu intrare aproximativ în dreptul străzii Vasile Goldiș și ieșirea înainte de strada Gheorghe Barițiu.

Valoarea investiției este estimată la 94 milioane lei (fără TVA), iar durata concesiunii va fi de 49 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.