Ziarul electronic al arădenilor

Pesticide fără acte de provenienţă, descoperite la frontieră

pesticidePoliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit 2.696 de litri şi 354 kg de pesticide, în valoare de peste 200.000 lei, pentru care cetățeanul român care le transporta nu avea documente de provenienţă.

Pesticidele au fost descoperite când la punctual de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru a intra în ţară, Marian A., de 39 ani, din județul Galaţi. Bărbatul conducea o autoutilitară Ford Transit, înmatriculată în Români, iar în mașină se mai afla. Costel A., tot din județul Galaţi.

„La controlul de frontieră, poliţiştii au descoperit în compartimentul de marfă al autoutilitarei o cantitate mare de pesticide, de diferite mărci, cu privire la care numitul Costel A. a declarat că îi aparţin, dar pentru care nu posedă documente de provenienţă. Bărbatul a mai declarat că a cumpărat produsele de la o persoană necunoscută din Cehia, contra sumei de 4.200 de euro, şi intenţiona să le comercializeze în localitatea de domiciliu“, se menționează într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Întreaga cantitate de pesticide, în valoare de 220.000 lei, a fost reţinută, în vederea confiscării, iar Costel A. a fost amendat cu 5.000 de lei.

foto: STPF Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.