Ziarul electronic al arădenilor

Peste un milion de lei pentru deplasările în străinătate ale deputaţilor

cameraCamera Deputaţilor a cheltuit în perioada ianuarie – iunie 2016, pe transport, cazare şi diurnă, suma de 1.209.892 lei pentru deplasări la 116 misiuni în străinătate efectuate de 197 de deputaţi.

Cele mai multe deplasări şi, implicit, cea mai mare sumă cheltuită s-au înregistrat în luna martie.

Nu mai puţin de 59 de deputaţi au fost plecaţi în 35 de deplasări externe, ale căror costuri s-au ridicat la suma de 469.064 lei. Cea mai scumpă plecare în străinătate a fost cea pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din Kazahstan.

Cinci deputaţi au decontat suma de 99.667 lei pentru cinci zile şi jumătate petrecute în respectiva ţară.

Pe locul doi în topul cheltuielilor cu deplasările externe se află luna iunie. Camera a plătit 276.953 lei pentru plecarea temporară în străinătate a 52 de deputaţi în 30 de misiuni.

Cea mai scumpă deplasare a fost în Statele Unite la Conferinţa la nivel înalt a Naţiunilor Unite pentru combaterea SIDA. Costul deplasării, care a durat şase zile, a fost de 49.460 lei, iar delegaţia a fost compusă din deputaţii PSD Alexandru Cordoş, Horia Grama şi Gheorghe Marin.

Şi luna mai a fost bogată în deplasări externe. Au fost aprobate 16 misiuni în străinătate, efectuate de 30 de deputaţi, iar transportul, cazarea şi diurna acestora au insumat 225.373 lei.

Cea mai scumpă deplasare a fost cea a unei delegaţii a comisiei de politică externă în China – cinci persoane au decontat suma de 94.060 lei pentru cinci zile şi jumătate petrecute la Beijing.

Lunile cu cele mai puţine deplasări au fost ianuarie şi februarie. În prima lună a anului s-au înregistrat cinci plecări în afara graniţelor, costurile totale fiind de 61.204. În februarie au avut loc 13 deplasări, iar cheltuielile Camerei Deputaţilor au fost de 117.298 lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.