Ziarul electronic al arădenilor

Peste 61% dintre români, fericiţi la actualul loc de muncă

Peste 61% din respondenţii unui studiu eJobs au declarat că sunt fericiţi la actualul loc de muncă, în timp ce 6% sunt nefericiţi în toate planurile profesionale, iar 17% au un nivel mediu de mulţumire faţă de jobul lor actual.

În ansamblu, 26% din respondenţi s-au declarat în totalitate fericiţi la locul lor de muncă, din toate punctele de vedere, în timp ce 6% din participanţii la sondaj au răspuns negativ la toate întrebările.

Dintre cei care au spus că se bucură de echilibru între viaţa personală şi cea profesională, 4 din 10 au menţionat că îşi doresc să poată avea un impact mai mare în companie sau în societate prin munca lor.

În acelaşi timp, o treime dintre cei care au precizat că nu văd impactul muncii lor sunt totuşi foarte pasionaţi de ceea ce lucrează zi de zi.

Mulţumirea la locul de muncă a fost evaluată prin intermediul a cinci factori ai fericirii, consideraţi importanţi în viaţa profesională de către realizatorii studiului: pasiunea, onestitatea, echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, impactul activităţii în cadrul companiei şi evoluţia în carieră.

eJobs a derulat, în perioada octombrie-noiembrie 2016, sub umbrela campaniei #HappyLaJob, un sondaj online la care au participat peste 123.000 de români, atât angajaţi, cât şi antreprenori, directori de companii sau bloggeri din toată ţara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.