Ziarul electronic al arădenilor

Peste 500 de misiuni executate de jandarmii arădeni, într-o săptămână

În perioada 1 – 7 februarie, jandarmii arădeni au desfășurat 571 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale, inclusiv protecția transportului cu cele 81.600 vaccinuri AstraZeneca, intrate în țară în data de șase februarie.

Un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a normelor silvice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate în total 70 amenzi în valoare de 15.700 lei.

Jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale, în cazul a șapte infracțiuni constatate independent: două pentru loviri sau alte violențe, patru pentru deținere substanțe interzise și una pentru vătămare corporală.

De asemenea jandarmii au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe toată perioada stării de alertă jandarmii arădeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.