Ziarul electronic al arădenilor

Peste 50 de amenzi pentru deteriorarea spaţiilor verzi din municipiul Arad

În luna octombrie, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au continuat acțiunile având ca obiect deteriorarea spaţiilor verzi, prin depozitarea diverselor materiale, parcarea automobilelor sau în urma incendiilor, conform prevederilor Legii nr. 24/2007 – privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi.

Actele de utilizare iresponsabilă a focului surprinse au fost sancționate pe loc, iar amenzile pentru parcarea pe spații verzi s-au aplicat în situații de evidentă încălcare a actului normativ prin poziționarea vehiculelor. În cazul ocupării nelegitime a fâșiilor de vegetație din fața imobilelor cu diverse utilaje sau al amenajării cu griblură sau pietriș, s-a procedat la notificarea prealabilă a persoanelor fizice și juridice culpabile.

În final, pentru cele trei categorii de contravenții, au fost în acest sens aplicate, un număr de 57 amenzi contravenționale în cuantum de 24.200 lei.

Primăria Arad atrage atenția tuturor cetățenilor să nu producă diminuări ale spațiilor verzi situate de-a lungul proprietăților deținute, prin decopertarea stratului viu și amenajarea cu griblură, pietriș, asfaltare/betonare sau prin desfășurarea  altor tipuri de lucrări și folosirea oricăror alte materiale, în schimbarea destinației acestor spații, deoarece pentru astfel de fapte, legea prevede sancțiuni cu amendă cuprinsă între 10.000-20.000 lei pentru fiecare metru pătrat desființat.

Precizăm, totodată, că modificările legislative survenite prin adoptarea OUG nr. 92/2021 – privind regimul deșeurilor, care a abrogat Legea nr. 211/2011, incendierea oricăror tipuri de deșeuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000-20.000 lei pentru persoane fizice și 50.000 – 70.000 pentru persoane juridice.

În acest sens, cetățenii și agenții economici de pe raza municipiului sunt îndrumați să procedeze la contractarea serviciului de salubrizare și transferarea întregii cantități de deșeuri produse, către prestatorul serviciului de salubrizare și să nu recurgă la incendierea deșeurilor pentru păstrarea în limite a cantităților prevăzute în contractele de salubrizare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.