Ziarul electronic al arădenilor

Peste 5.000 de locuri de parcare, amenajate în Arad

Peste 5.000 de locuri de parcare, aflate în mai multe zone din municipiul Arad, vor fi amenajate și numerotate de administrația locală, acestea urmând să fie atribuite/licitate proprietarilor/utilizatorilor de autoturisme cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Primăria municipiului Arad a anunțat demararea lucrărilor de amenajare și numerotare a locurilor de parcare de reşedinţă din cartierul Alfa.

Conform Primăriei, acţiunea va continua şi în cartierele Confecţii, Aurel Vlaicu şi Micălaca, până la refacerea integrală a celor 5.144 de locuri cu parcări rezidenţiale din municipiul Arad.

„Este de fapt un prim pas în vederea atribuirii/licitării locurilor de parcare de reședință din municipiul Arad. Până în data de 24 octombrie 2017,  «Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință din municipiul Arad» se află la transparență decizională.

Locurile de parcare care fac obiectul atribuirii sunt cele situate în parcările de domiciliu/reşedinţă din municipiul Arad situate la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari“, a informat Primăria Arad.

În parcările de domiciliu/reşedinţă se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/utilizatorilor de autoturisme cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone, câte un loc de parcare pentru fiecare apartament/spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, cu excepţia persoanelor care deţin garaje.

„Deţinerea unui autoturism în proprietate este o condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de licitaţie privind atribuirea locurilor de parcare din parcările de reşedinţă.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentului regulament, chiria de bază pentru un loc de parcare va fi de 15 lei/lună la care se adaugă TVA şi se achită integral, la data semnării contractului pentru locul respectiv. Persoanelor cu dizabilităţi, încadrate în grupele «grav» sau «accentuat» li se vor atribui în mod gratuit locuri de parcare“, a mai anunțat Primăria Arad.

Până la data de 24 octombrie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document care poate fi studiat integral pe site-ul Primăriei Arad, la adresa http://www.primariaarad.ro/proiecte.php?action=full&sid=997.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.