Ziarul electronic al arădenilor

Peste 3.000 de persoane vor alerga, sâmbătă, în Arad

maratonulPeste 3.000 de persoane s-au înscris Maratonul, Semimaratonul şi Crosului Arad, competiții sportive cu premii, care se vor desfășura sâmbătă, 6 iunie.

Înscrierile la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Arad, aflat la a V-a ediție s-au încheiat la 30 mai, numărul celor înscriși fiind mai mare decât cel de anul trecut, când au fost peste 2.200 de participanți.

Conform listelor centralizate de organizatori, anul acesta s-au înscris 3.373 persoane, dintre care 44 vor participa la maraton, 222 la semimataron, 86 la cursa de 6 km, iar 2.287 la cursa de 1 km.

De asemenea, 60 de persoane vor participa la ştafetă în cadrul semimaratonului, probă introdusă din acest an.

Participanţii la competițiile de la Arad provin din 14 ţări: România, Germania, Italia, Polonia, Franţa, Spania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Serbia, Austria, Slovacia, Olanda, Canada.

Cel mai mare număr de participanţi a fost înregistrat la cursa populară, crosul de 1 kilometru, respectiv 2.287 persoane.

Participanții la această probă provin de la majoritatea şcolilor şi liceelor din municipiul şi judeţul Arad, dar şi de la companiile multinaţionale care îşi desfăşoară activitatea în zonele industriale, de la asociaţiile şi fundaţiile din municipiu şi de la cele două universităţi.

Premii

Vor fi premiate primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton/maraton ștafetă.

În plus, pentru semimaraton și maraton, se vor acorda premii și pe categoriile de vârstă, separat la feminin şi masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 – 49 ani, 50 – 59 ani și peste 60 de ani. Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

Cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie.

Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioşi alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

Restricţii de circulaţie

Pe durata desfășurării Maratonului, Semimaratonului şi Crosului Aradului circulaţia autovehiculelor în centrul orașului va fi restricţionată pe mai multe artere.

Astfel, între orele 7.00 – 15.00 se va închide Bulevardul Revoluției, pe o direcție de mers, pe traseul Teatrul „Ioan Slavici“ – str. Nicolae Grigorescu.

În același interval orarar, circulația va fi deviată de pe str. Mihai Eminescu, în direcția Piața „Avram Iancu“.

De pe Bulevardul Revoluției, colț cu str. Crișan, circulația va fi deviată spre str. Crișan și spre Bulevardul Revoluției, în direcția Podgoria.

Pe str. Splaiul General Praporgescu, la intersecția cu str. Brătianu, circulația va fi deviată spre str. Brătianu.

De pe Bulevardul General Milea, la intersecția cu str. Nicolae Grigorescu, va fi obligatoriu înainte, iar după podul Micălaca, în direcția centura ocolitoare, circulaţia va fi deviată către sensul giratoriu Subcetate și înapoi spre centură.

Pe str. Cetății, traficul rutier se va efectua pe o singură bandă de circulație, care va fi dirijată de echipa de organizare.

Pe strada Ana Ipătescu se va circula pe o singură bandă, iar circulația de pe Bulevardul Revoluției, colț cu str. Unirii, va fi deviată către str. Lucian Blaga sau Piața „Avram Iancu“.

Strada Romul Veliciu va fi închisă, sâmbătă, în totalitate pe perioada evenimentului.

Între orele 13.00 și 15.00, se va închide Bulevardul Revoluției, între strada Crișan și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Pe str. Horia va fi deviată circulația către str. Gheorghe Popa de Teiuș, către Piața „Mihai Viteazul“.

Pe str. Mihai Eminescu, circulația va fi deviată în direcția Piata „Avram Iancu“. Traficul în Piața „Avram Iancu“ va fi deviat către str. Nicolae Bălcescu.

CITITI SI: Peste 2.200 de oameni au alergat la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului (2014) GALERIE FOTO

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.