Ziarul electronic al arădenilor

Peste 250 de misiuni executate de jandarmii arădeni, în perioada 25 – 27 decembrie

În perioada 25 – 27 decembrie, jandarmii arădeni au desfășurat 257 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale, inclusiv protecția transportului cu cele 10.000 de vaccinuri, intrate în țară în data de 25 decembrie.

De asemenea, un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în special pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în spațiile publice.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate 65 amenzi în valoare totală de 14.800 lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a cinci infracțiuni constatate independent: patru pentru desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, fiind ridicate în vederea confiscării 9.500 bucăți materiale prirotehnice și una pentru deținere și comercializare țigări netimbrate.

De asemenea jandarmii au acordat sprijin la constatarea a nouă infracțiuni pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe toată perioada stării de alertă jandarmii arădeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.