Ziarul electronic al arădenilor

Peste 2.200 de operații de cataractă au fost realizate gratuit, în cinci ani, la Spitalul Județean din Arad

În ultimii cinci ani, la Spitalul Județean din Arad au fost realizate 2.279 de operații de cataractă, cu aparatura cumpărată de administrația locală.

Până în anul 2016, aceste operații se realizau doar în sistem privat și costau aproximativ 1.000 – 1.500 de lei, în vreme ce acum sunt gratuite.

„Arădenii au beneficiat de aceste intervenții chirurgicale în condiții moderne. Anul acesta, prin schimbarea metodei de intervenție, medicii arădeni au reușit să reducă timpul de recuperare la doar câteva zile, iar asta reprezintă un nou progres”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Operațiile de cataractă se realizează în regim de spitalizare de zi, la secția de Oftalmologie de pe strada Tudor Vladimirescu.

Pacientul nu trebuie internat, petrece la spital doar câteva ore și este externat imediat după intervenție, revenind apoi numai pentru control.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.