Ziarul electronic al arădenilor

Peste 18 milioane de lei, pentru reabilitarea Colegiului Economic

Clădirea Colegiului Economic din Arad va intra într-un proces de reabilitare, valoarea investiției fiind de peste 18 milioane de lei, lucrările urmând să înceapă anul viitor.

În cursul zilei de vineri a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Colegiul Economic, în prezenţa primarului Gheorghe Falcă, a directorului Colegiului, Monica Băltăreţu, şi a şefului Serviciului Investiţii, Lucia Giurgiu.

Administraţia locală speră ca, cel târziu în toamna anului viitor, să înceapă efectiv lucrările de reabilitare „de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se pot face”, după cum a afirmat primarul Gheorghe Falcă.

Valoarea totală a investiţiei este de 18.241.315, fiind finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, contribuţia din bugetul local fiind de 707.083,06 lei.

„Aşteptăm acest moment de foarte mult timp, eu de cel puţin 18 ani de când mă aflu la conducerea Colegiului Economic. Sperăm să ne descurcăm. Normal că nu va fi uşor să asigurăm celor peste 800 de elevi condiţii normale de desfăşurare a cursurilor pe timpul lucrărilor de reabilitare. Vom găsi o cale”, a afirmat Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic.

„În 2019, odată cu finalizarea reabilitării Colegiului Economic, a Colegiului Naţional «Elena Ghiba Birta» şi a întregului Bulevard General Dragalina, vom încheia de fapt modernizarea uneia dintre cele mai importante axe, de la nivelul municipiului Arad, atât din punct de vedere istoric, cât şi arhitectural”, a spus Gheorghe Falcă.

Pe parcursul celor 12 luni, cât este perioada de derulare a proiectului, se va interveni la nivelul arhitecturii clădirii prin lucrări de reabilitare şi consolidare a corpului de clădire existent, prin investiţii în amenajarea interioară și exterioară a spaţiilor şi în reorganizarea funcţiunilor existente, pentru a satisface normele în vigoare.

De asemenea, va fi refăcută învelitoarea întregii clădiri, înlocuind țigla ceramică și tabla zincată cu una nouă, se va amplasa în curtea interioară un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Tot în curtea şcolii se va amenja un teren de baschet şi vor fi amplasate diferite aparate pentru gimnastică de relaxare.

Cât priveşte reabilitarea termică, aceasta va presupune schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie de lemn triplu-stratificat, dar şi termoizolări ale demisolului şi planşeului peste etaj.

Totodată, se va interveni şi la nivelul ornamentelor de ipsos de pe fațade, cele lipsă sau deteriorate completându-se cu elemente noi.

La capitolul dotări se are în vedere o investiţie estimată la peste un milion de lei, care cuprinde obiecte de mobilier pentru sălile de laborator și cabinetele specializate fiecărui profil, precum și pentru sălile de studiu multidisciplinare și cabinetul psihologic.

Bucătăria va fi dotată cu o întreagă gamă de aparate și mașini pentru gătit. Pentru grupurile sociale s-au prevăzut toate obiectele de mobilier și sanitare necesare asigurării unui confort și igienă personală inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.