Ziarul electronic al arădenilor

Peste 10.00 de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate în 3 luni, la centrele de la SCJU Arad

Peste 10.600 de doze de vaccin anti-COVID-19,  au fost administrate în trei luni de zile la centrele de vaccinare amenajate în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Toate dozele primite au fost utilizate, iar asistența medicală a fost realizată, prin rotație, de către personalul spitalului.

„În prima etapă de vaccinare am pus la dispoziția personalului medical de pe raza județului Arad patru centre de vaccinare. De la debutul celei de-a doua etape și până ieri (n.r. miercuri), la nivelul spitalului, vaccinarea s-a efectuat în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, din Grădiște, unde au funcționat două cabinete. Deoarece autoritățile locale au amenajat centre de vaccinare pe raza municipiului noi am închis acest centru, iar în acel spațiu vor funcționa cabinetele de pneumologie și endoscopie bronșică destinate consulturilor în regim de ambulatoriu pentru pacienții post-COVID-19 respectiv non-COVID-19. Medicul Lenuța Timiș a fost coordonatorul centrelor de vaccinare, din spital, care împreună cu medici și asistente de pe diferite secții ale spitalului au asigurat buna desfășurare a activității precum și monitorizarea post vaccin. Echipamentele medicale și materialele sanitare necesare procesului de vaccinare au fost puse la dispoziție de spital. Le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

A doua etapă de vaccinare include populația cu grad de risc – adulți cu vârsta peste 60 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice – indiferent de vârstă, persoanele încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate…

„Au fost trei luni de zile în care s-a muncit la foc continuu, 12 ore pe zi. În a doua etapă de vaccinare am avut, în mare parte, cetățeni cu patologii cronice, de la boli rare până la pacienți dializați, pacienți oncologici și chiar cinci pacienți care erau deja pregătiți pentru procedura de transplant. Le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat deoarece împreună am reușit să folosim toate dozele primite – 10.660, fără să risipim, iar persoanele vaccinate nu au avut reacții adverse. Încurajez populația să apeleze cu încredere la centrele de vaccinare fiind o măsură care poate duce la scăderea agresivității acestei boli”, e explicat dr. Lenuța Timiș, medic epidemiolog SCJU Arad.

Centrul de vaccinare din strada Stephan Ludwig Roth s-a închis în 31 martie. Pe parcursul primei etape de vaccinare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost amenajate patru centre de vaccinare: în incinta clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, în incinta clădirii din Piața Mihai Viteazu (fostul Spital Municipal), la Policlinica Dacia din Bulevardul Revoluției și în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.