Ziarul electronic al arădenilor

Peste 1.100 de misiuni desfășurate de jandarmii arădeni, într-o săptămână

În perioada 23 noiembrie – 1 decembrie, jandarmii arădeni au desfășurat 1.155 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale.

De asemenea, un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în special nepurtarea măștii de protecție sanitară în spațiile publice.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate 85 amenzi în valoare totală de 20.450 lei.

 Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a cinci infracțiuni constatate independent:, violență în familie, loviri și alte violențe, violare de domiciliu, zădărnicirea combaterii bolilor, deținere și comercializare țigări netimbrate și au acordat sprijin la constatarea a 4 infracțiuni, pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe toată perioada stării de alertă jandarmii arădeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.