Ziarul electronic al arădenilor

Peste 1.000 de elevi vor merge gratis la cinematografele din Arad

Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, a lansat, vineri, proiectul educațional FilmEdu.

Acesta este gândit ca un proiect de educație prin cinematografie și este destinat elevilor și profesorilor din municipiul Arad.

În perioada septembrie 2018 – iunie 2019, elevii cu vârste între 7 și 18 ani, precum și profesorii, vor putea viziona filme la cinematografele din Grădiște și Gai.

Cinematograful este un instrument de cunoaștere și de dezvoltare foarte util și eficient, motiv pentru care considerăm că proiectul se va bucura de interes din partea celor vizați.

De altfel, la baza deciziei de a demara acest proiect a stat numărul mare de tineri care au participat la proiecțiile destinate acestei categorii.

Acest proiect a fost lansat vineri, 21 septembrie, la Cinema Grădiște iar la prima proiecție de film au partiicpat 260 de elevi ai Școlii generale „Aron Cotruș“. Într-o primă fază, de aceste proiecții speciale vor benefica în regim gratuit peste 1.000 de elevi, iar în acest sens municipalitatea a încheiat parteneriate cu școlile care se află în vecinătatea celor două cinematografe: Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş“, respectiv Liceul Sportiv, clasele din cartierul Gai.

Proiectul pilot va fi extins prin inițierea unor colaborări și cu alte școli din orașul nostru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.