Ziarul electronic al arădenilor

Peste 1.000 de avorturi într-un an, în județul Arad

Peste 1.000 de avorturi au fost înregistrate, anul trecut, în spitalele publice și private din județul Arad, iar anul acesta, în primul semestru au fost consemnate aproximativ 500 de întreruperi de sarcini.

Conform datelor furnizate de Compartimentul de Statistică și Informatică în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, în anul 2016 au fost înregistrate 707 avorturi în spitalele publice și 383 avorturi în spitalele private.

Totodatată, în semestrul I al anului 2017, în Arad au fost înregistate 346 avorturi în spitalele publice și 139 avorturi în spitalele private.

În România, conform datelor înregistrate de INSP-CNSISP, în 2015, avorturile  au fost în număr de 70.447, înregistrându-se o scădere a numărului de avorturi față de anii anteriori. În perioada 1990 – iunie 2016 s-au înregistrat 925.888 avorturi, la nivel național.

Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad, prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, celebrează, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie, Ziua Mondială a Contracepţiei, printr-o campanie de informare a populaţiei privind contracepţia, având sloganul „Contracepţia: este viaţa ta; este responsabilitatea ta!“.

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale,  de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a tinerilor, inclusiv minori, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite.

Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.