Ziarul electronic al arădenilor

Pericol evitat. Proiectil găsit de turiști, distrus în pădure

Un proiectil neexplodat, descoperit de un grup de turiști în zona pădurii de la Milova, a fost distrus în locul în care a fost găsit, petru a se evita orice pericol în timpul transportului la un poligon.

Proiectilul perforant exploziv, calibrul 100 mm, a fost găsit, luni, de un grup de turiști, în pădure, într-o zonă greu accesibilă, la aproximativ 8 km de DN 7. Turiștii au sesizat Poliția, care a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

Conform ISU Arad, echipajul pirotehnic s-a deplasat, luni, în zona indicată, a identificat proiectilul, dar pentru că acesta avea focosul deteriorat, pentru siguranță, s-a decis distrugerea lui în locul în care a fost găsit.

„În această dimineață, echipajul format din locotenentul Adelin Avramescu și plt. adj. Valentin Dincă, însoțiți de un echipaj SMURD, o grupă de pază de la Garda de Intervenție Bârzava și un coleg de la Postul de Poliție Conop, au executat misiunea de distrugere. A fost o misiune deosebit de dificilă, deplasarea pe ultimi 2 km a fost făcută pe jos sau cu ajutorul șenilatei din dotarea Detașamentului de Pompieri Arad, rafalele de ploaie și vânt îngreunând și mai mult intervenția pirotehniștii. După mai bine de 5 ore, locotenent Avramescu a raportat misiune îndeplinită: «proiectilul a fost distrus, ne întoarcem la baz㻓, a informat, marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

foto: ISU Arad

CITITI SI: Proiectile neexplodate, descoperite la Livada și Milova

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.