Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Percheziții la traficanți de migranți

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordornarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Arad, au făcut, joi, 25 de percheziţii în Bucureşti, Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj şi Timiş într-un dosar privind destructurarea unei grupări specializate în traficul de migranţi pe ruta Turcia – România – Ungaria.

Reţeaua ar fi fost finanţată în Turcia.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada august – decembrie 2016, grupul infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, pe relaţia Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos în ţară, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetăţeni sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinaţia finală fiind Germania”, conform Poliţiei Române.

Pe parcursul investigaţiei, au fost depistate cinci transporturi de migranţi, în unul din cazuri, 42 de persoane, între care 18 copii, fiind găsite ascunse într-o cisternă, precizează Poliţia.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în luna decembrie, poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au descoperit ascunşi într-o cisternă înmatriculată în judeţul Sălaj 42 de migranţi, între care 18 copii, cel mai mic având două luni. Migranţii proveneau din Maroc şi Irack şi voiau să ajungă în Europa de Vest.

Sursele citate mai spun că gruparea era organizată pe mai multe paliere: de racolare, de cazare şi de transport.

Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, suspecţii urmând să fie duşi la audieri la sediul DIICOT Arad.

UPDATE

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus  fraudulos în țară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranți – cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani – pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania. Pe parcursul activităților investigative au fost interceptate 5 transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate, ascunse într-o autocisternă, 42 de persoane, dintre care 18 minori. Finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc in Turcia. În cauză s-au emis mandate de aducere pentru un număr de 20 de persoane“, se precizează într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.