Ziarul electronic al arădenilor

Percheziţii la Pilu, Vărşand, Socodor şi Vladimirescu

perchezitiPeste 29.000 de ţigarete, 68.000 de forinţi şi aproape 90.000 de lei au fost confiscaţi în urma a 19 percheziţii efectuate sâmbătă în localităţile arădene Pilu, Vărşand, Socodor şi Vladimirescu la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

Potrivit unui comunicat al IPJ Arad, cele 16 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Arad pentru audierea şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderare şi sprijinire a unui astfel de grup, contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării în cantitate mai mare de 10.000 de ţigarete.

Cei 16 cetăţeni sunt bănuiţi că în perioada 2013 – 2014 s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană care ar fi acţionat pe raza judeţului Arad.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate 29.020 de ţigarete, 68.000 de forinţi şi 89.900 de lei. Au fost puse în executare 16 mandate de aducere“, se menționează în comunicatul de presă.

Percheziţiile au fost realizate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timişoara şi IPJ Arad.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.