Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții la Lipova, la persoane bănuite de furt calificat

Duminică dimineață, polițiștii orașului Lipova au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, la mai multe persoane cu vârste cuprinse între 41 și 53 de ani, bănuite de furt calificat, în județele Arad și Alba.

Din cercetări a reieșit că, începând din 2019 și pană în luna aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi sustras materiale de construcții, fier și prefabricate metalice de la o societate comercială specializată în contrucția de căi ferate de mare viteză.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate, materiale de construcții (Geo-gril, aproximativ 10.000 m2, Geo-textil, aproximativ 10.000 m2), fier și prefabricate metalice (aproximativ 20 tone, grilaje metalice, schele metalice). De asemenea și sumele de 23.585 euro, 52.465 lei, 3130 dolari, 100 lire și 364.000 forinți, și 74 de pachete țigarete, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Prejudiciul creat este de aproximativ 500.000 de lei, acesta fiind parțial recuperat și restituit societății comerciale.

În urma activităților desfășurate, au fost reținute 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate Judecătoriei Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea probării întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul pentru Operațiuni Speciale Arad.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Câmpeni-I.P.J.Alba, precum și criminaliștii și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.