Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții la Arad. VEZI ce au căutat polițiștii

politiaPolițiștii au efectuat percheziții domiciliare în mai multe județe, printre care și Arad, la membrii unei grupări infracționale, specializați în fraude cu instrumente de plată electronică.

Perchezițiile au fost efectuate în județele Arad, Oradea, Cluj, Mureș, Craiova și Satu Mare, de polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.

În timpul perchezițiilor a fost descoperit un laborator destinat producerii de echipamente de skimming și au fost ridicați 40.500 de euro, 5.000 de USD, telefoane mobile, calculatoare și medii optice de stocare.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, cei în cauză ar fi confecţionat şi deţinut dispozitive de tip skimming, destinate copierii sau falsificării datelor de pe instrumentele de plată electronică.

Membrii grupării ar fi montat echipamentele pe bancomate și terminale pentru efectuarea plăților cu mijloace de plată electronică existente în stații de alimentare cu combustibil din Franța și Belgia.

Ulterior, datele compromise ar fi fost utilizate la falsificarea unor instrumente de plată electronică și ar fi fost folosite pentru efectuarea unor tranzacții financiare frauduloase, în țări precum Taiwan, S.U.A., Nepal și Filipine.

În urma investigațiilor, au fost identificate 47 de persoane care ar fi fost implicate în activitățile ilicite.

24 de persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație a instrumentelor de plată electronică falsificate, deținerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani.

La perchezițiile domiciliare au participat și luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din București, Mureș, Arad,Cluj, Oradea, Satu Mare, Craiova și Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar cooperarea internaţională a fost facilitată de EUROPOL.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.